Çevre Kirliliği Sergisi

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü öğrencileri (Sena SEVİNÇ, Ela KANTARCI ve Sümeyye GÜNEŞ), öğretim elemanı Araştırma Görevlisi Yeliz ERDOĞAN, Profesör Doktor Suzan Duygu ERİŞTİ, Profesör Necla ÇOŞKUN ile okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Meryem Seda TOGAY ve öğrencilerimizin hazırlamış oldukları STEAM "Çevre Kirliliği" odaklı projemizin sergisi pandemi nedeni ile çevrimiçi olarak oluşturulmuştur. Keyifli izlemeler.

31.01.2022 418

STEAM Eğitimi odaklı olarak 5 hafta boyunca yürütülen Görsel Sanatlar dersinde 6. Sınıf öğrencilerinin ürettiği çalışmalar sergide yer almaktadır. Günlük hayat problemi olarak "Çevre Kirliliği" ele alınmıştır. Sınıflar gruplara ayrılarak toplamda sekiz gruptan sekiz farklı çözüm önerisi ve üretimi gerçekleştirilmiştir. 6/C Sınıfı: 1. Grup: Çöp Yok Etme Derneği kurarak insanların çevre kirliliğine yönelik farkındalığını arttırma ve dikkat çekme amacıyla afiş ve logolarını tasarlayarak, İnstagram ve YouTube kanalları açmıştır. Çektikleri ve hazırladıkları videoları bu kanallar aracılığıyla paylaşmıştır. 2. Grup: Deniz kirliliğini ele alarak çöp yiyen mekanik balık fikrini öne sürmüştür. Ürettikleri balık prototipinde Arduino kullanarak balığını yeme işlevini gerçekleştirmesi görselleştirilmiştir. 3. Grup: Çöpleri geri dönüşüme uygun olarak çöp kutusuna atmayı teşvik etmek amacıyla çöp attıkça puan kazandıran ve toplanan puanlarla hediyeler kazanılması fikrini bulmuştur. Arduino yardımıyla tasarlanan çöp kutusunda çöp atıldığında puan kazanıldığı görselleştirilmiştir. 4. Grup: Ses kirliliğinin günlük hayatlarında evde, okulda, çevrede karşılarına çıktığını göstererek buna bir çözüm önerdiler. Evlerde odalar arasındaki ses yalıtımının bir prototipini tasarlayarak çözümleri görselleştirilmiştir. 6/A: 1.Grup: Çöp toplayan bir robot tasarlamak isteyen grup robotun ellerini manuel bir sistemle yerdeki çöpleri kavrayıp robotun iç kısmındaki boşluğa toplayan prototip robot üretilmiştir. 2.Grup: Çöp yiyen balık fikri ile deniz kirliliğine dikkat çeken grup, Arduino yardımı ile balığın kuyruğunu hareket ettirerek prototipini üretmiştir. 3. Grup: Çöp atmayı eğlenceli bir oyun haline getirmek için kaydırarak geri dönüşüme uygun şekilde çöplerin atıldığı bir oyun prototipini tasarlamışlardır. 4. Grup: Bitkilerin havayı temizlemesi bilgisinden yola çıkarak evler için hava temizleme cihazı üretme fikrinden yola çıkan öğrenciler, Aloe vera ile hava temizleme cihazı üretmiştir.

SERGİYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

31-01-2022